Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

standa z Ostravy

2. 3. 2009 2:31
Neviznám se v tom.....

.......přesto mám ve své mysli tato slova. Zdlužovat a nezadlužovat. Loupit a neloupit........ A spadnou zase dolů na zem až na jaře (politici před volbama).

0 0
možnosti

socialni.darwinista

27. 2. 2009 19:40
Jednoduche.

Pujcka jako investice je vporadku, problem je, ze stat neinvestuje (nebo jen omezene),pujcuje si na kratkodobou spotrebu a to je spatne.

0 0
možnosti

akme

27. 2. 2009 18:58
Když myslíš,

 já to těch asi dvacet let tu vydržím, ale Vy mladí to jednou budete muset zaplatit, každý úvěr má svoji splátku. Jen pro nás starší ještě by to chtělo pravidelný třináctý důchod na dovolenou a čtrnáctý na vánoce. A to uvidíte jak ta naše ekónomika poroste, až Vám půjde hlava kolem. Vasil z Nedělišť.

0 0
možnosti

Alergik71

27. 2. 2009 18:18
UFFFF

Dluh není nic špatného a žádný ekonom neřve jen kvůli tomu, že si někdo půjčuje peníze. Je jen otázkou v jakém stavu je ten subjekt, který si bere peníze a na co je daný subjekt utrácí.

1) Rodina - pokud nemá kde bydlet a splátka její hypotéky je vzhledem k výši nájmů a jejím příjmům v "rozumném" poměru tak proč ne? Pokud si půjčuju na to abych si koupil dárek pod stromeček a pak si půjčuju na splátky předchozí půjčky je asi něco špatně.

2) Stát - pokud ekonomika státu roste (roste HDP,...) měl by stát spořit a ne utrácet a zadlužovat se (viz posledních x let). V okamžiku poklesu své ekonomiky by měl stát naopak našetřené peníze utratit popř. si půjčit a pomoci ekonomice překlenout toto období (např. nyní). A opět jde o to aby vložil peníze do věcí které pomohou rozjet ekonomiku ne jen spotřebu.

Vím je to zjednodušené, ale snad naprosto jasné. Stejně jako proč řvou ekonomové a kdy řvou "ekonomové".

0 0
možnosti

Velká hlava - největší

27. 2. 2009 17:54
Tak pŠtrosi, jak se máš ???

a nestrkej přede mnou  hlavu do písku. Přítomnost Jyrouse pod tvým článkem ti moc dobré jméno nedělá

;-DX

0 0
možnosti

snegon

27. 2. 2009 17:02
Na rozdíl od Vás jsem z Vašich argumentací

vyvodil že zadlužování státu je to nejnebezpečnější a plně chápy ty, kteří před ním varují. Zatímco u domácnosti a firmy jsou kontrolováni tím že musí dluhy splácet, jediná brzda zadlužování státu jsou právě slova varovná slova ekonomů a zodpovědných politiků.

0 0
možnosti

Dennys

27. 2. 2009 15:56
Nenechte se odradit.

Mate na vec rozumny nahled. Privatizace neco stala, ruzne konsolidacni agentury rovnez. Nase vnitrni zadluzeni neni o nic dramatictejsi, nez je zadluzeni napr. Nemecka ci jinych vyspelych statu EU, o USA radeji nepisu. Je to vsechno dan za stabilitu a dobrou zivotni uroven.

Vyrovnana bilance za kazdou cenu vede do ceausescova Rumunska. Rad se necham poucit, ktery stat ji ma.  Piste dal.

0 0
možnosti

Dennys

27. 2. 2009 15:58
doplnek

Zadluzovani domacnosti je jina vec, vyhybejte se ji. A zadluzovani podniku??? Je preci znamo, ze uroky a uroky z uroku podvazuji ekonomiku nejvice.

0 0
možnosti

tolan

27. 2. 2009 15:20
Autore, zatím jste toho mnoho nenastudoval ...

To berte bez urážky s konstatováním, že mládí se dluhů nebojí. Uvidíte, až začnete skutečně pracovat a vydělávat si na živobytí, že mít dluhy a splácet je není až tak jednoduché, když se dostanete do jakýchkoliv potíží.

Nevěřte prohlášením, že dluhy se nemusí platit. To bývá pouhá propaganda, ovšem exekutor je tvrdá realita. Nu a stát (z našich daní) by  neměl být dojná kráva.

0 0
možnosti

jonathan 33

27. 2. 2009 15:14
akorát cikáni

mohou žít na dluh v pohodě protože ví,že svoje dluhy platit nemusí. ty zaplatíme my všichni protože podle džamila mají přece dlužníci svá práva.povinnosti žádné.

0 0
možnosti

nyny.

27. 2. 2009 14:29
nesouhlasím

život na dluh není normální a dluhy se dříve nebo později musí platit. U domácností ještě lze pochopit hypotéku, je-li rozumná, nemovitost odpovídá základní potřebě rodiny a hlavně jsou-li její příjmy strukturovány tak, že ji neohrozí. Vše ostatní je špatně, nicméně pořád jde o vlastní příjmy rodiny a také její odpovědnost včetně dopadu. Stát, to je něco jiného, ten se zadlužuje z prostředků občanů a břemeno nebude nést stát jako instituce, ale lidé, kteří o míře zadlužení a o hospodaření nikdy nemohli rozhodnout, nicméně ponesou následky ať už ve formě vyšších daní nebo nedejbože při státním bankrotu.

0 0
možnosti

Martin Jirousek

27. 2. 2009 14:45
Re: nesouhlasím

Taky nesouhlasím s životem na dluh. Ale v jedné věci se mýlíte. Existující dluhy nejde z makroekonomického splatit. Splacením všech dluhů totiž nastane stav, který by nikdo bez znalosti finančního systému částečných rezerv nepředpokládal - peníze by úplně zmizely. Jo, čtete to dobře, splacení dluhů by se peněžní zásoba dostala na nulu a ještě by nutně část dlužníků musel a své dluhy splatit movitým i nemovitým majetkem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy