Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AO

Oralek

6. 3. 2009 14:54
Libila se mi veta

""dolů" teplotu táhlo Tiché moře, důvod známe" - alias "duvod jsme si nasli, abychom to meli cim vysvetlit".

Dale " ale pokud se trefíte do hlavního názorového proudu čtenářů, úspěch je zaručen" - hlavni nazorovy proud je porad ten, ze dochazi k tragickemu oteplovani zpusobenemu clovekem.

A nakonec "Ono těch, kteří zpochybňují vliv člověka na klima, totiž moc není." - ano, prece jen, pokud ma obsah CO2 v atmosfere vliv na sklenikovy efekt, coz opravdu ma, a pokud cinnost cloveka zpusobuje uvolnovani CO2 do atmosfery, tak potom clovek ovlivnuje atmosferu, stejne jako ji ovlivnuje i vetsina ostatnich zivocichu. Ale je pravdepodobne, ze podil cloveka je velmi maly a zmenou chovani nedosahneme zmeny vyvoje klimatu.

0 0
možnosti
TS

boudicca

4. 3. 2009 1:33
ja nevim, co jste vlastne cetl v ramci priprav na

bakalarskou praci, ale asi to nebylo dost.

Predevsim byste si mel uvedomit rozdil mezi pojmy "klima" a "pocasi". O necem jako "globalni klima" ani nemluvim. Je otazka, zda neco takoveho existuje, natoz aby se menilo.

Jako dalsi krok bych navrhovala navstevu cyklu prednasek z meteorologie, tam byste se napriklad dozvedel, jak v prubehu casu kolisaji prumerne teploty, jaka je jejich souvislost se Sluncem a v jakem bode krivky se nachazime ted.

Na zaver byste mohl prepracovat bakalarskou praci. Jake ze to vlastne mate tema? 

aby bylo mezi nami jasno: lzi, prekrucovani faktu, neznalost problematiky a vyvolavani davove paniky je typicke pro Al Goreovy priznivce, a vy jste tomu zarnym prikladem :) V blogu pouze napadate nektere vety z blogu jineho autora, nic vic. A Vas zaverecny odstavec plati predevsim pro Vas samotneho ;)

0 0
možnosti
TS

boudicca

4. 3. 2009 1:38
Re: ja nevim, co jste vlastne cetl v ramci priprav na

Mimochodem, tipla jsem, ze o jevu La Nina jste se dozvedel na netu, a zkusila Google. A vida, kdyz si s tim clvoek neda moc prace, tak prvni pouzitelny odkaz v cestine na dotaz "la nina" je clanecek, kde se pise, ze La Nina ochlazuje Pacifik. Bez vysvetleni. To je Vas zdroj?

Vite, pokud necemu skutecne rozumite, jste schopen to STRUCNE vylozit i naprostemu laikovi tak, ze to pochopi. Co kdybyste to zkusil s La Ninou? ;) Abyste si nemyslel, ze se jen tak holedbam, na oplatku Vam pak vysvetlim, co je El Nino. Plati? :)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

3. 3. 2009 21:36
Jen ať je tepleji

Nejlépe jako v Paleocénu. :-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

3. 3. 2009 18:26
Co chceme

Co chceme odvozovat, když známe výsledky za pár desítek let? Lidé zde žijí pár desítek až stovek tisíc let. Ale Země je tady miliardy let? A víte co je milarda? To je tisíc milionů. A víte co je milion ? To je tisíc tisíců let.

0 0
možnosti
K

K-D

3. 3. 2009 19:27
Re: Co chceme

Ale my přece víme, jak se posunovaly kontinenty, jaká byla teplota, kde byly hory, kde sopky, kde jezera, víme, kdy bylo zalednění, víme, kolik bylo CO2 v atmosféře. Co nevíme, je jak pravdivé jsou odhady alarmistů.

0 0
možnosti
K

K-D

3. 3. 2009 16:37
Prognóza

není přece důkaz. Ani když je použit jakýkoli počítač. Václavík vychází z předpokladu, že v následujících letech se ochladí, protože bude méně slunečních skvrn. Není to jeho teorie, jen o ní informuje.

S Klausem a Václavíkem lze souhlasit v tom, že celé GO je zneužitý pseudoproblém sloužící zelenému náboženství.

A třeba s j@ck em zase v tom, že je třeba zcela změnit přístup k ochraně přírody jako takové. Tady jsou pak na místě i legislativní kroky, dokonce i přerozdělování zisku apod.

0 0
možnosti
WD

wildge

5. 3. 2009 13:11
Re: Prognóza

Korelace mezi aktivitou Slunce (ktera se projevuje napr. poctem skvrn za urcite obdobi) a teplotou na Zemi je nejspis fakt. Zda se, ze mala doba ledova byla zpusobena prave utlumenim slunecni aktivity. Dokonce behem 20. stoleti aktivita vyrazne rostla (nad uroven v dobach stredovekeho klimatickeho optima), takze i to by odpovidalo oteplovani. Existuji dokonce i teorie "prenosu" slunecni aktivity na pozemske podnebi (Slunce meni svuj vykon naprosto zanedbatelne, ten prenos je slozitejsi).

Nicmene: modely Slunce nedovedou predpovidat slunecni aktivitu v nasledujicim cyklu. Muze se fakt stat, ze skvrn v pristim cyklu moc nebude. Ale je to spekulace. Co udela takovy jeden slaby cyklus s podnebim je spekulace na druhou. 11lete cykly jsou prilis kratke na to, aby vyrazne ovlivnovaly podnebi, pozemske jevy jsou podstatne silnejsi.

0 0
možnosti
AH

nyny.

3. 3. 2009 15:47
třesky plesky

každý má nárok na svůj názor, o celé záležitosti vlastně nikdo nic neví, jsou pouze teorie, které pokud jsou  věděcké, se opírají o výzkumy takových jevů, které by dle uvážení mohly s problematikou souhlasit. No a halt má každý tu svou pravdu a za ní si stojí či se k ní přiklání, lid obecný taktéž, ač není věděcky fundován a nemá přístup k výzkumům, kloní se tam, kde podle jeho názoru je pravda (mnohdy záleží na dobré argumentaci a populárním vysvětlení). Takže vydávat cokoli za tu jedinou a správnou je zkrátka směšné. Svým článkem se snižujete na úroveň těch, které kritizujete.

0 0
možnosti
NB

j@ck

3. 3. 2009 15:51
Re: třesky plesky

mas uplnou pravdu, jenze spousta lidi to nevidi. Oni svou "pravdu" vydavaji za Pravdu. A myslim ze cely postoj k ekologii odrazi jeste jeden zavazny problem - jista cast obyvatelstva neni schopna prijmout jakoukoliv zodpovednost za vliv cloveka na zivotni prostredi.

0 0
možnosti
MH

Helena1

3. 3. 2009 14:46
Dokažte:

Na vědecké úrovni se vede spor spíše o to, jestli má smysl proti změnám bojovat, nebo je lepší se přizpůsobit.

0 0
možnosti
NW

NobodyWasHere

3. 3. 2009 13:17
a Víra tvá tě uzdravila

jenže autora spíš zblbla .....

0 0
možnosti
VH

karbet

3. 3. 2009 13:02
Každý lže po svém.

No, jedná se tedy o souboj různých lží.

Téměř překonaný rekord v počtu dní bez skvrn na Slunci je v rámci běžného kolísání ??? Jeden chladnější rok skutečně neříká nic, ale ono je jich už 9 po sobě, a to není obvyklé. "Tepelná setrvačnost" Země je autorovi neznámý pojem ?!? ("...museli bychom teď mít pěknou zimu, protože už dva roky je Slunce skoro bez skvrn." nebo "museli bychom teď mít pěknou zimu, protože už dva roky je Slunce skoro bez skvrn".

  )

 Mimo ElNiňo a LaNiňa ví autor také o tom, co je to nastávající chladná PDO ?

 Jasně se jeví jediná věc. "Alarmisti" jsou technokrati znalí pouze tabulek, grafů, jednotlivých zákonitostí bez souvislostí, minulost je nezměřitelná - tudíž nepoužitelná. "Skeptici" přemýšlí hlavou, logicky a s ohledem na poznatky o minulosti. Kompromis tak není možný, ale skeptici mají pravdě blíž.

0 0
možnosti
VH

karbet

3. 3. 2009 13:04
Re: Každý lže po svém.

Sorry, v té závorce mělo být nebo  

"tak proč nemáme za sebou nejchladnější rok od toho roku 1954, když bylo Slunce tehdy taky tak slabé?" Nějak se zadrhlo kopírování ...

0 0
možnosti
PK

Ccecil

3. 3. 2009 12:56
snad jen

http://www.osel.cz/index.php?clanek=4269

.

Je oteplování realitou, nebo podvodem století?

0 0
možnosti
VH-N

Velká hlava - největší

3. 3. 2009 13:01
Re: snad jen

nemá smysl, globální teplouši argumenty nepotřebují a hádej, kde má teď pŠtros svojí hlavu ???

;-DX

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy