Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

India

16. 3. 2012 10:09
Ach jo...

Klidně na ty slípky přispěju - ale nechci přispívat obchodníkům, kteří využili situace! A lidi jsou taky blbí - když má rodina měsíčně spotřebu plato vajec a najednou se mluví o zdražení a nedostatku, proč si nacpou špajzku 6 platama? Děláme si to sami. Zkuste omezit spotřebu vajec a až jich bude nadbytek, budou muset jít s cenou dolů.

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 3. 2012 8:35
tak se pochlapte a přiznejte

Že většina těch slepic se ani nedožije dospělosti, protože je už jako kuřata zabijeme na jídlo. A ta slepice, která nesnáší vejce skončí stejně. Toto je základ ze kterého musíme vycházet,když uvažujeme o životních podmínkách slepic, kterým nějak přilepšujeme o ´par cm prostoru v kleci.

0 0
možnosti
TT

žepré

16. 3. 2012 1:01
Na jedné straně souhlasím,

ale na druhé se tážu: nejsme my lidé kvůli svým mylným představám drženi v klecích mnohem pevnějších než ti opeřenci? Řekl bych, autore, že je potřeba řešit nejdřív to, řešení onoho vyplyne z řešení toho prvního, důležitého.

0 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

15. 3. 2012 23:43
"vystresovaný stav slepice asi projeví na kvalitě vajíček...

....i masa, to ovsem nikomu nevadi....az budete diagnosovani rakem, zacnete hledat normalni stravu;-O

1 0
možnosti
A

amenhotep16

15. 3. 2012 20:04
Človíčku, človíčku.

Proč se staráte o slepice, když vám hrozí horší osud? Předestřu vaši perspektivu. Samozřejmě tato fikce má několik vstupních podmínek: Jste potomkem rodičů ze střední třídy, jste průměrnný ve všech parametrech, nemáte tetu tlačenku, ani bohatého strýce a nemáte štěstí, že byste vyhrál jackpot. Vychodíte základní a střední školu, rodiče se uskrovní a budou vám platit vysokou (nebo zvítězí perspektiva odloženého školství). Když budete mít štěstí dostanete zaměstnání, ve kterém pro zjednodušení vydržíte do penze. Oženíte se s vám podobnou partnerkou, pořídíte si přes hypotéku bydlení a začnete naplno žít. V zaměstnání zpočátku budete na nejnižším stupni hierarchie a budete zcela závislý na svém nadřízeném, když postoupíte, budete zase závislý na nadřízeném a navíc na podřízených. Celou dobu zaměstnání se v noci budete probouzet hrůzou, že vás někdo podrazí a vy nebudete mít z čeho hypotéku splácet. A to nemluvím o tom, že se dožijete penze. Nejsou na tom ty slepice i takhle líp?

1 0
možnosti
JR

Smoking Lilly

15. 3. 2012 23:45
Re: Človíčku, človíčku.

Ne!! Ty slepice na tom nejsou lip!! Bezte na brigadu do velkochovy: vyklovane oci, ustipane zobacky, polamana kridla.....bestialni. Precpete se vejci, at Vam cholesterol jde hezky navrch:-P

1 0
možnosti
PZ

překladatel do reality

15. 3. 2012 19:55
Jak už jsem psal pod jedním eurojásavým článkem...

... nesmyslné (a zbytečné z hlediska toho, co se prostým selským rozumem zdá být přijatelné, jak sám uvádíte) a pouze byrokratizaci umocňující nařízení EU mi může být ukradené, já jsem jako zákazník "hlasoval" už dávno tím, že jsem kupoval vejce z chovů v halách.

0 0
možnosti
R

raks

15. 3. 2012 19:54
jsem pro

ať se slípkám uleví. Ještě mi vysvětlete, proč v Německu, kde platí stejné předpisy EU, je vejce ke koupi v přepočtu

za 3 Kč. A to vůbec neřeším kupní sílu.

3 0
možnosti
JH

ssans

15. 3. 2012 19:57
Re: jsem pro

Kdyby jenom v Německu, ale všude okolo nás. Takže nejde o slepice, ale o nehorázné zisky obchodníkú, kteří se toho snaží využít.Rv

1 0
možnosti
P

pithart

15. 3. 2012 19:54
Fascinuje

mě, s jakou samozřejmostí všichni "dobrodějové za cizí peníze" používají slůvko "MY". Jděte se vycpat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy