Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zde je opět vidět ona negramotnost jaké možnosti pracovat s financemi má u nás každá vláda, tedy stát. Stát nemůže sahat na financování samospráv a krajů, tady je rozpočtové určení daní, pak tu jsou tzv. Mandatorní výdaje, jež činí až 75 %, pak stát musí platit policii, učitele, hasiče, což jsou státní zaměstnanci, a ty spolknou další podstatnou část. Co se týče úřadů, tak zde byl přijat zákon o úřednicích, a jak nedávno dopadl ministr Jurečka. Na úřadech lze získat jen maximálně jednotky miliard, a k tomu je potřeba prořezat legislativu a kdo sleduje bulvární televize jež pořád volají po regulaci toho či onoho ... .

0 0
možnosti

Jasné, víte, ono kdyby se ušetřilo třeba jen 1 % těch vydajů, na které lze sáhnout , tak víte kolik je to peněz ? Pořád se bavime v miliardách ročně. A to možná stojí za trochu snahy. Nehledě na celkový společenský přínos toho, že stát bude fungovat a lidé pro něj pracující budou uznávanou součástí společnosti a nikoliv parazity, jak je lidé pracující v soukromém, docela rádi a občas i trochu oprávněně nazývají. To má větší přesah než jen peníze.

1 0
možnosti

J50a42n 40K17a84r80a97s42e91k

12. 5. 2023 18:29

z narodospodarskeho hlediska to ale nemuze fungovat. Tim ze stat omezi vydaje, tak tim dojde automaticky k snizeni jeho prijmu.

0 1
možnosti

Nejde o omezení výdajů, ale o omezení plýtvání. Třeba když se platí lidí za to že nedělají nic, nebo dělají něco úplně už zbytečného.

2 0
možnosti

A tak to asi nepůjde... vzdyt dřou jako koně

Jurečka: Politici v Česku berou málo. Někteří si za tu dřinu zaslouží víc peněz | TN.cz (nova.cz)

2 0
možnosti

To není proti politikům, ale aby se vyřešilo celé fungování státu :)

0 0
možnosti
Foto

Místo drahých F-35 s nákladným provozem by dál stačil pronájem Gripenů.

7 3
možnosti

To by bylo příliš jednoduché !

Je třeba si stanovit mnohem náročnější cíle !

0 0
možnosti
Foto

Zrušit plošně všechny dotace by hodilo pěkných pár stovek miliard a uvolnilo hodně pracovních sil, které dnes chybí.

5 1
možnosti

Národní se ruší, evropské tedy dle Bicery zrušíme a necháme je jiným. To je myslivna ten Bicera

3 5
možnosti
Foto

Těch pár nejvyšších platů to nevytrhne, ale zbavit se poloviny přebujelého státního aparátu by už mohlo něco hodit.

A co takhle zrušit státní příspěvek na činnost politických stran? Copak si to nemohou financovat ze členských příspěvků?

8 1
možnosti

Nejde jen o to zbavit se přebujelého aparátu, ale celkově nastavit systém, aby byl levnější. Platy úředníků nejsou zdaleka jediná oblast, kde by se dalo ušetřit.

1 0
možnosti
Foto

P64e95t52r 82F69r98i85e81d23a

12. 5. 2023 11:28

Zdravím Vás,

je třeba začít u šéfů státu. I jejich platy a další finanční částky by se měly stanovovat podle výsledků činnosti šéfů. Pokud není ČR v dobré kondici, šéfové pracují špatně. A to, že za to ti současní nemohou?

Někteří ne, ale převzali stát ve špatném stavu, tak nemohou čekat hodně peněz. Nikdo je nenutil jít šéfovat.

Někteří ano, sedí v parlamentu dlouhé roky.

I mezi politiky je pár osobností, které nejdou za teplým místem, ale záleží jim na ČR. A je jedno z které jsou strany. Jsou však v menšině. Až jich bude víc, fungování státu se bude lepšit.

Dojde i na Vaše myšlenky.

Dovolte nakonec citaci TGM:

"Veškerá politika, zahraniční i vnitřní, je mně prováděním a upevňováním humanity; podřizuji politiku přikázáním etickým. Vím, že to stanovisko se někdy politikům, kteří se pokládají za velmi praktické a chytré, nelíbí; ale zkušenost, a myslím, nejen moje, dokazuje, že politika rozumná a poctivá je nejpraktičtější, nejúčinnější a nejvýnosnější. Nakonec tzv. idealisté, lidé slušní a čestní vždycky mívají pravdu a udělají pro stát, národ a lidstvo více než politikové, jak se jim říká, reální a chytří. Chytráci jsou konec konců hloupí. Pojímám politiku, jako celý život jednotlivce a společnosti."

1 1
možnosti

Dobrý den, pokud nebude zájem občanů o reálný chod státu, žádná politická reprezentace to řešit nebude. Politici budou dělat jen to, co zajímá jejich voliče. Proto tato moje iniciativa, spojit lidi, aby to politiky začalo zajímat.

0 0
možnosti

Myšlenky fajn, ale kdo bude ten arbitr a řekne , vy to nezvládáte, rušíme vás, agendu přebre... Každé ministerstvo si hlídá svoje. Zajímá mě ta praktická stránka realizace vašich návrhů?

0 3
možnosti

Bude v dalších článcích, sem by se vše nevešlo :) O každém bodu bude samostatný blog...

4 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2899x
Autor narozen v roce 1987, absolovent Přírodovědecké fakulty UK v Praze, obor učitelství geografie.
Po dosažení titulu Mgr. v září 2011 nyní pracuje ve vzdělávací agentuře.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy